Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,678 $

Jogi lépésekkel nézhet szembe a Premier Leage a tervezett szigorítások miatt

Egy klub perrel fenyegette meg a Premier League-et az új szabályok miatt, amelyek korlátozzák a kapcsolt felektől származó szponzori szerződések megkötését.

Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A klubok többsége által pénteken jóváhagyott szabályok célja, hogy a tulajdonosok ne növelhessék bevételeiket olyan cégekkel kötött megállapodásokkal, amelyekhez kötődnek. Az ilyen, kapcsolt féllel kötött ügyletek (ATP) néven ismert megállapodások a pénzügyi fair play-szabályok értelmében befolyásolhatják a klubok vásárlóerejét, ugyanis könnyedén megnövelhetik a bevételeket, ami után aztán a költekezés mértéke is nagyobb lehet.

A Premier League nem hozta nyilvánosságra a jogi kifogást benyújtó klub kilétét, ám közölte, hogy az a versenyjogi okokra hivatkozik. Az új szabályok hamarosan bekerülnek a Premier League kézikönyvébe, de egy olyan záradékot, amely az igazgatókat személyesen tette volna felelőssé a szabályszegésért, már elvetettek. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

A szavazás nem volt egyhangú, ami tükrözi a Premier League-en belüli megosztottságot különböző kérdésekben, beleértve az Everton, a Nottingham Forest és a Manchester City ellen folyamatban lévő fegyelmi ügyeket, valamint a Richard Masters vezérigazgatóval szembeni elégedetlenséget az új televíziós szerződés miatt.

A Premier League szerint az új szabályok egy átfogó felülvizsgálat eredményeként születtek, és javítanák a szponzori megállapodások valós piaci értékének megállapítására szolgáló rendszert.