Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Jó hír érkezett a Szputnyik V-ről

Mihail Murasko, Oroszország egészségügyi minisztere bejelentette, hogy az orosz Gamaleja Intézet által fejlesztett koronavírus-vakcina 83 százalékos hatékonyságot mutatott a delta variánssal szemben.

Az új koronavírus elleni Szputnyik V orosz szérumot (orosz nevén: Gam-Covid-Vak) mutatja egy egészségügyi dolgozó a Gosztyinnij Dvor nevû moszkvai rendezvényépületben elõzõ nap felállított legnagyobb orosz oltóközpontban 2021. július 6-án. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Még a Szputnyik V volt az első koronavírus-vakcina a világon, amelyet jóváhagytak tavaly augusztusban, azonban sokáig csak kísérleti jelleggel adták az orosz lakosságnak.

Azóta viszont egyre több helyen nyert engedélyt az orosz vakcina, köztük Magyarországon is, nagyon sok honfitársunkat oltották be a Gamaleja-féle oltóanyaggal. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Most pedig az egészségügyi minisztérium rendkívül jó híreket közölt a szerről, amely kiemelt hatékonyságot mutat az egyre nagyobb aggodalmat okozó delta variánssal szemben.

A Sputnik hírügynökség beszámolója szerint ugyanis Murasko kijelentette, hogy az orosz vakcina 83 százalékos hatékonyságot mutat a delta variánssal szemben, 95 százalékos hatékonyságot a súlyos deltás esetekkel szemben.

Ez pedig azért is jó hír, mert a delta variáns esetében már egyre több szakértő kongatja a vészharangot, hogy megkerülheti a vakcinákat és berobbanthatja a járványt.

Árnyalja ezt a képet az a tény viszont, hogy a megfelelően átoltott országokban továbbra is alacsony a halálozási ráta, szinte mérhetetlen a delta ellenére. Ugyan valóban képes áttörni a vakcina adta védelmet, de nem okoz az oltottaknál súlyos betegséget.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.