Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

Japán a jövő héttől megkezdi a fukusimai atomerőmű második szennyvízkibocsátását

Az ENSZ engedélyezte, Kína pedig ellenzi, ennek ellenére azonban Japán rövidesen megkezdi a fukusimai szennyezett víz tengerbe bocsátásának második körét.

Fotó: MTI/EPA pool/Majama Kimimasza
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint a fukusimai létesítmény üzemeltetője jelentette be, hogy Japán a jövő héttől megkezdi a fukusimai atomerőműből származó szennyezett víz tengerbe bocsátásának második körét, melynek első körét augusztusban hajtották végre.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, Japán augusztus 24-én megkezdte a Csendes-óceánba bocsátani a létesítmény 2011-es, szökőár okozta működésképtelensége óta összegyűlt 1,34 millió tonna szennyvíz egy részét, mire válaszul Kína jelentősen korlátozta a Japánból származó tenger gyümölcseinek importját. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A Tokyo Electric Power (Tepco) csütörtökön közölte:

„Az első kibocsátást követő ellenőrzések befejeződtek… A (második) kibocsátás október 5-én kezdődik.”

Az első fázisban a tervezett 1,34 millió tonnából mintegy 7800 tonna vizet engedtek a Csendes-óceánba, ami több mint 500 olimpiai úszómedence vizének felel meg.

A Tepco szerint a vízből minden radioaktív elemet kiszűrtek, kivéve a tríciumot, mely a szakértők közlése szerint a biztonságos szinteken belül van. Ezt a nézetet az ENSZ atomenergia-ügynöksége is támogatja.

Bekavarhat egy dolog azoknak, akik még idén igényelnék a CSOK-ot, vagy a Babavárót

A már megszokott módon rövidesen eljön az igazgatási szünet ideje, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban nem lehet hivatalos ügyeket intézni.