Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Japán elfogott egy kínai felderítő drónt

Japán vadászgépek riasztást kaptak hétfőn, miután Kína egy pilóta nélküli légi járművet küldött egy stratégiai fontosságú hajózási út fölé Japán délnyugati szigetei közelében.

...svg content...Fotó: Unsplash/zibik
Ázsia

Kiss László

Szerkesztő

A japán védelmi minisztérium Összhaderőnemi Törzse jelentette, hogy egy kínai TB-001 típusú felderítő és támadó drón repült át a Kelet-kínai-tengerről a Mijako-szoroson. A drón a szoros déli vizei felett körözött, mielőtt visszatért volna.

A Mijako-szoros, amely Mijako és Okinava japán szigeteket választja el egymástól, kulcsfontosságú átjáró a kínai haditengerészet számára a Fülöp-tengerre és a tágabb Csendes-óceánra való kijutáshoz. Háború esetén potenciális tengeri szűk keresztmetszetet jelenthet az itt telepített amerikai és japán rakétarendszerek miatt. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

A Japán Önvédelmi Erők rendszeresen figyelemmel kísérik és jelentik a kínai és orosz katonai repülőgépek mozgását Japán légvédelmi zónájában.

A TB-001 egy közepes magasságú, hosszú hatótávolságú pilóta nélküli légi jármű, amelynek maximális hatótávolsága a gyártó Sichuan Tengden szerint körülbelül 5950 kilométer. A nyilvánosan elérhető kutatások azt sugallják, hogy a drón különféle hasznos terheket, köztük fegyvereket is szállíthat.

A Chinese Military Aviation blog szerint, amely adatbázist vezet Kína katonai repülőgépeiről a TB-001 elektrooptikai toronnyal, kutató-mentő kapszulával, valamint feltehetően felszíni keresőradarral van felszerelve.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.