Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

Egy újabb nagy ország, amely az új vírus miatt minden külföldi előtt lezárja a határait

Fotó: Unsplash
not image

Hujber Dávid

2021. november 29. - 07:01

Izraelhez hasonlóan Japán úgy döntött, hogy minden külföldi előtt lezárja a határait, mivel még mindig keveset tudhatunk az új vírusról.

Izrael szinte azonnal reagált az omikron névre keresztelt új vírus megjelenésére, és lezárta a határait a külföldiek előtt. A vírus, amit először Dél-Afrikában azonosítottak, időközben Ausztráliában, Belgiumban, Botswanában, Nagy-Britanniában, Kanadában, Dániában, Franciaországban, Németországban, Hongkongban, Izraelben, Olaszországban és Hollandiában is feltűnt.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Magyarországon egyelőre nem detektálták az új vírust, és Merkely Béla nem tartja valószínűnek, hogy az új mutáció azonnal egy nagyobb hullámot indítanak be. Rusvai Miklós hasonlóan nyilatkozott a témában, és szerinte jelenleg a delta variánsok azok, amik veszélyt okoznak az országban.

Japán, mely a világ harmadik legnagyobb gazdasága, most Izrael útjára lépett, és Fumio Kishida miniszterelnök bejelentette, keddtől minden külföldi előtt lezárják a határaikat. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szerint napokig vagy akár hetekig is eltarthat, mire kiderül, hogy a variáns mennyire komoly. Korábban egy aggodalomra okot adó variánsnak nevezte a WHO az omikront, aminek már a tünetei is ismertek.

Az egyik dél-afrikai orvos azt mondta, az omikron tünetei egyelőre enyhék, amik otthon is kezelhetőek. Az jól látható, hogy egyre több ország reagál a helyzetre, és valószínűleg nem Japán lesz az utolsó, mely ideiglenesen teljes határzárat rendel el a külföldiekkel szemben.

Dél-Afrika nem ért egyet ezekkel az intézkedésekkel, aminek hangot is adtak, és mint arról a France24 is beszámolt a Reuters hírügynökségen keresztül, az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden hétfőn ad tájékoztatást a variánsról és az amerikai válaszlépésekről, amit a Fehér Ház jelentett be.

Dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok egyik legfőbb járványszakértője szerint körülbelül két hétre van szükségük ahhoz, hogy részletes információkhoz jussanak az omikronról, és annak egyéb jellemzőiről.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.