Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

Jakab Ferenc: nem biztos, hogy az omikron-variáns enyhébb tüneteket okoz

MTI/EPA-AAP/James Gourley
not image

Kulcsár Péter

2021. december 15. - 17:15

Egymással ellentmondásos álláspontokat fogalmaznak meg a tudósok az omikron-mutáció kapcsán – egyik nap arról beszélnek, hogy a koronavírus az omikron miatt le fog gyengülni, másnap viszont már azt hangoztatják, hogy az egyik leghalálosabb covid-törzsről van szó.

A Pécsi Tudományegyetem virológus professzora az ATV televíziócsatornának adott interjújában elmondta, egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy a legújabb koronavírustörzs segíthet a pandémia megállításában:

„Egyáltalán nem biztos, hogy sokkal enyhébb tünetekkel lehet megúszni az omikron által okozott fertőzést. Az viszont biztató jel, hogy Dél-Afrikában a fertőzések száma megnőtt, azonban a kórházi kezelések és a halálesetek szignifikánsan nem növekedett.”

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

További kedvező hír lehet, hogy a korábbiakhoz képest a mai napra jóval kevesebb fertőzöttet regisztráltak, miközben 195-en hunytak el pozitív koronavírusteszttel.

Kórházban jelenleg 6507-en fekszenek, közülük 563-an szorulnak gépi lélegeztetésr, karanténban jelenleg több mint 40 ezren vannak, eddig közel 9 millió mintát elemeztek a szakemberek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.