Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,79 Ft
Euró
393,19 Ft
Font
460,52 Ft
Bitcoin
62,772 $

Egyszerre 21 izraeli katonával végeztek egy robbantásban Gázában

Rendkívül balszerencsések voltak azok az izraeli katonák, akik egyszerre vesztették életüket Gázában egy épület felrobbantásának előkészületekor.

Fotó: Az izraeli hadsereg csapást mér a Gázai övezet északi részére 2024. január 21-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Közel-Kelet

Kiss László

Szerkesztő

A katonák éppen robbanóanyagot készítettek elő két épület felrobbantásához, amikor egy közelükben lévő tankot támadás érte. RPG-vel lőttek rá a tankra, melynek hatására felrobbantak az előkészített robbanóanyagok, és az épületek beomlottak, maguk alá temetve ezzel a katonákat, akiken már nem lehetett segíteni.

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint 21 katona vesztette életét a támadásban Gáza középső részén. A háború kezdete óta ez volt a legtöbb halálos áldozatot követelt támadás, melynek kacsán Izrael továbbra is vizsgálja a körülményeket, a robbanás okait. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hangsúlyozta, Izrael mindaddig folytatja a harcokat, amíg a Hamászt el nem pusztítják – írja a Sky News. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

A miniszterelnök is megemlékezett a 21 elhunyt katonáról, akiket hősöknek nevezett, és akik az életüket adták a nagy célért. Sok fiatal izraeli katona már nincs életben a több mint 100 napja zajló háború eredményeként, ami Gázában vívnak a Hamász terroristái ellen, miközben az USA és a britek ismét légitámadást indítottak a húszi lázadók ellen Jemenben.

Izrael szerint a Hamász katonai állásként használja a gázai kórházakat, amit azonban tagadnak az érintettek. Az egészségügyi személyzet szintén tagadta, hogy erről lenne szó, míg a bizonyítékok mást sugallnak. Izrael kormánya azt követően indított támadást, háborút a Hamász ellen, hogy az október elején terrortámadást hajtottak végre az országban, ami 1200 halálos áldozatot követelt.

Egy több mint érdekes és izgalmas interjú készült Szoboszlai Dominikkel

Exkluzív interjút adott Szoboszlai Dominik a Spíler 1 TV-nek, amit szombat este vetítenek le.