Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Független vizsgálat indulhat az izraeli bombázásban elhunyt segélyszervezeti dolgozók miatt

Az amerikai székhelyű World Central Kitchen nevű segélyszervezet független vizsgálatot követel, miután egy izraeli légicsapás hét munkatársát is megölte hétfőn.

...svg content...Fotó: Izraeli légicsapásban rommá vált lakóház a Gázai övezet déli részében levő Rafah menekülttáborban 2024. április 4-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/AP/Fatima Sbair
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

„Arra kértük Ausztrália, Kanada, az Amerikai Egyesült Államok, Lengyelország és az Egyesült Királyság kormányát, hogy közös erővel követeljünk egy független, harmadik fél által végzett vizsgálatot ezekkel a támadásokkal kapcsolatban, megvizsgálva azt is, hogy szándékosan hajtották-e végre őket”, közölte a szervezet csütörtökön.

Az elhunyt munkások a WCK által felsorolt országok állampolgárai voltak, illetve közéjük tartozott egy palesztin állampolgár is. Jamie McGoldrick, az ENSZ humanitárius koordinátora szerint az Izrael és a Hamász közötti háborúban megölt segélymunkások száma hat hónap alatt már meghaladta a kétszázat. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Kedden Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök is elismerte, hogy az izraeli erők akaratlanul ártatlan embereket öltek meg Gázában, kijelentve, hogy „háborús időkben ilyen dolgok előfordulhatnak”.

„Egy katonai támadás történt, amely három WCK járművet vett célba”, közölte a segélyszervezet, hozzátéve, hogy arra kérték az izraeli kormányt, hogy őrizzen meg minden bizonyítékot a támadásról.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.