Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,77 Ft
Euró
397,54 Ft
Font
470,44 Ft
Bitcoin
63,876 $

Izrael támadást intézett Rafah város egyik sátortábora ellen, 45 ember életét vesztette

Az újabb izraeli támadás nemzetközi felháborodást váltott ki.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Iszmail Abu Dajja
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy izraeli légicsapás hatalmas tüzet okozott, mely 45 ember halálát okozta a gázai Rafah város egyik sátortáborában hétfőn.

A támadás hírére a világ vezetői felháborodásukat fejezték ki, s az izraeli offenzíva leállítására vonatkozó világbírósági végzés végrehajtását sürgették. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Az izraeli hadsereg a támadás után közölte, „vizsgálja azokat a jelentéseket”, melyek szerint a Hamász rafahi parancsnokai ellen végrehajtott csapás okozta a tüzet. A túlélők elmondták, hogy a családok éppen aludni készültek, amikor a csapás érte őket.

A Reuters információi szerint a támadás a Tel Al-Sultan negyedben történt, ahol ezrek húzták meg magukat, miután az izraeli erők több mint két héttel ezelőtt szárazföldi offenzívát indítottak Rafah keleti részén.

A halálos áldozatok több mint fele nő, gyermek és idős ember volt. A Gázai övezet egészségügyi tisztviselői szerint azonban a halálos áldozatok száma valószínűleg még emelkedni fog a súlyos égési sérüléseket szenvedett emberek miatt.

12 évesek megpofozták, a földre térdeltették, majd ellopták egy kisfiú focilabdáját Kispesten

A gyermek azt hitte, játszani szeretnének vele, ám kiderült, bántalmazás céljával közelítették meg a focipályán.