Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Izrael elleni rakétatámadást akadályozott meg egy izraeli egység

Az izraeli egység még időben végzett a palesztin fegyveresekkel, akik Izrael ellen terveztek rakétatámadást indítani.

Fotó: EPA/ABIR SULTAN
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

A Hamász iszlamista terrorszervezet újabb fegyverraktárait és alagútjait találta meg az izraeli hadsereg (IDF) Gázában – jelentette a katonai szóvivő hétfő reggel. Az IDF szárazföldi és légiereje vasárnap este közös hadművelettel mintegy harminc célpontot támadott, melyek egy része a föld alatt van a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Juniszban, ahol fegyvereket tároltak.

Emellett egy izraeli egység észrevett egy, több mint tíz palesztin fegyveresből álló csoportot, akik arra készültek, hogy rakétákat indítsanak Izrael felé, és végeztek velük. Szintén Hán-Juniszban számos fegyvert találtak a Hamász egyik harcosának járművében. A Gázai övezet közepén, mezőgazdasági területen egy alagút lejáratára bukkantak, melyben több ezer dollárt és sok fegyvert találtak. Ezenkívül a Gázai övezet közepén fekvő Al-Magaziban az IDF megostromolt egy fegyverraktárat, ahol nagy hatótávolságú rakétákat tároltak. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Palesztinok a Gázai övezet közepén fekvő Dir al-Balahban számoltak be izraeli egységek támadásáról, melyekben nyolc ember vesztette életét. Súlyos bombázásokról adtak hírt Hán-Juniszban is. A Hamász által ellenőrzött gázai egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy az utóbbi napon 73 embert öltek meg az övezetben. A közlemény szerint 99 sebesültet is kórházba vittek.

A dél-koreai hírszerző ügynökség szerint a Hamász Észak-Koreában gyártott fegyvereket is használ, noha Phenjan tagadja, hogy fegyvereket adna el a szervezetnek. „Zsidó telepeket kell létrehoznunk Gázában. Ha nem vagyunk ott és kétmillió náci él ott, akkor tíz vagy tizenöt év múlva új október 7-re ébredünk” – hangoztatta Becálel Szmotrics pénzügyminiszter a 14-es tévécsatorna vasárnap esti műsorában.

Joáv Galant védelmi miniszter a The Wall Street Journalnak adott interjújában a gázai háború új szakaszát ismertette, mely szerinte a heves harcok helyett „különleges műveleteket” jelent. A háború új szakasza véleménye szerint sokáig fog tartani, egészen a Hamász megsemmisítéséig.  Az IDF bejelentette, hogy a légierő vasárnap este megtámadta a libanoni síita Hezbollah célpontjait libanoni területen, a szervezet katonai egységét Marvahin faluban, valamint rakétavetőket Ajta es-Sab faluban, az izraeli határ közelében.

(MTI)

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.

Fél nap alatt elfogták a budapesti Louis Vuitton üzlet tolvajait

A budapesti rendőrök mindössze 12 óra alatt azonosították a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit.