Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,140 $

Izrael figyelmeztetett, a gázai katonai műveletek „eszkalálódni fognak”

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) csapatai „minden forgatókönyvre felkészültek”.

Fotó: Unsplash/Toa Heftiba
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője kijelentette, miután a csapatok egyre mélyebbre nyomulnak a térségbe, a Gázai övezetben végrehajtott izraeli katonai műveletek „eszkalálódni fognak”.

Ennek kapcsán Daniel Hagari ellentengernagy hangsúlyozta, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) csapatai az északi határ mentén állomásoznak, és „minden forgatókönyvre felkészültek”. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

Hagari hozzátette, az izraeli csapatok több tucatnyi fegyverest öltek meg az éjszaka folyamán, noha nem volt hajlandó megerősíteni a szárazföldi erők tartózkodási helyét – a közösségi médiában több olyan felvétel is megjelent, melyeken tankokat lehetett látni, ahogy Gáza egyik főútvonalán nyomulnak előre.

Az ellentengernagy megjegyezte, az izraeli előrenyomulás során erőik Gáza város mindkét oldalára és az északi, környező területekre jutottak el, amit Benjamin Netanjahu miniszterelnök a háború „második szakaszának” nevezett. Hagari végezetül megosztotta:

„Ez egy kiterjesztett szárazföldi hadművelet az övezetbe. A szárazföldi erők, tankok, gyalogsági erők, páncélos hadtestek a terroristák felé tartanak. A terroristák bizonyos területeken csoportosultak, hogy megpróbálják célba venni az erőinket, mi pedig a levegőből támadjuk őket, így sikerült 20 terroristát megtámadnunk és célba vennünk.”