Clouds
21 Budapest
Dollár
358,27 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
443,92 Ft
Bitcoin
23,294 $

Mióta itt jártál:

Megszületett az ítélet, Galambos Lajos több mint 3 év börtönbüntetést kapott

Fotó: Galambos Lajos, a Lagzi Lajcsi néven ismert zenész távozik a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetből 2016. január 24-én, miután a bíróság az ügyészi indítványt elutasítva nem hosszabbította meg a gyanúsított előzetes letartóztatását. MTI Fotó: Lakatos Péter
Bűnügy
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Emellett 4 évre eltiltották a közügyektől, illetve több mint 4 millió forint és további bűnügyi költségek megfizetésére kötelezték.

Galambos Lajost 2015 óta vádolják (nyolc társával együtt) víz-, gáz- és áramlopással, amelynek következtében tavaly 2 év 10 hónap börtönbüntetést szabtak ki vele szemben, emellett 3 évre eltiltották a közügyektől, továbbá pénzbüntetést és 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Az ügyészség azonban súlyosbítást kért, így idén ősszel elkezdődött az ügy másodfokú tárgyalása. Ennek kapcsán október 13-ra tűzték ki az ítélethirdetést, ám az a tárgyalás elmaradt, amelyet végül a mai nap folyamán pótoltak be a Budapest Környéki Törvényszéken.

Bár a zenész nem jelent meg a bíróságon, viszont korábbi felesége, Galambos Boglárka igen, aki másodrendű vádlott az ügyben, az utolsó szó jogával élve pedig azt állította, hogy nem bűnös, s arra kérte a bíróságot, hogy mentsék fel a vádak alól.

A bíróság nem volt elnéző

A megjelent két további vádlott ugyanazt mondta el, mint Boglárka, majd a bíró a szünet után hirdette ki az ítéletet, miszerint a trombitaművész volt feleségét másodfokon felmentették a vádak alól, azonban Galambos Lajos esetében nem voltak ilyen elnézőek.

Ugyanis lopás és egyéb bűnök elkövetésében az elsőfokú ítéletet súlyosbították, ami azt jelenti, hogy a zenész 3 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, 4 évre eltiltották a közügyektől, illetve több mint 4 millió forint és további bűnügyi költségek megfizetésére kötelezték.

A Blikk beszámolójából kiderül, miszerint a trombitaművész védőügyvédje fellebbezett a bíróság döntése ellen, Lajcsi pedig négy hónapot (125 napot) már rács mögött töltött, vagyis ennyivel rövidülhet a büntetése, ám még így is marad 3 év 2 hónap, amit le kell töltenie.