Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,937 $

Százával végeznek iszlamista terroristákkal Izrael területén

Izrael egyre több terroristával végez a hétvégi terrortámadást követően.

Fotó: Izraeli tartalékos katonák a dél-izraeli Beér-Seva közelében fekvő táborukban 2023. október 9-én. Daniel Hagari katonai szóvivő tájékoztatása szerint az elmúlt két napban háromszázezer tartalékost mozgósított az izraeli haderő. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 800 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások halálos áldozatainak száma a Gázai övezetben 500, a sebesülteké meghaladja a háromezret. Az izraeli hadsereg ellencsapásokat hajtott végre a libanoni határnál is. MTI/EPA/Abir Szultan
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Izrael hazaszállítja a külföldön rekedt izraeli tartalékosokat, 360 ezer tartalékos mozgósítását jelentették be – jelentette a helyi média. Az izraeli légierő több száz, külföldön tartózkodó izraeli katonát szállított légi úton az országba az elmúlt napon, hogy harcolni tudjanak a Gázai övezetben a Hamász terrorcsoport elleni háborúban.

A hadsereg „Rinocérosz” és „Sámson” gyártmányú teherszállító repülőgépei Európa különböző országaiba repültek, hogy a szolgálaton kívüli katonákat visszahozzák Izraelbe. A műveletet a külügyminisztériummal egyeztetve hajtották végre – közölte az izraeli hadsereg. Soron kívül Kövesd élőben Szoboszlai szombat délutáni meccsét az angol bajnokságból

Az őszi zsidó ünnepek idején külföldön nyaraló tartalékos katonák hazajutása érdekében egy Thaiföldről érkező repülőgépen legkevesebb harmincan ülőhelyek nélkül utaztak, a bevonulni készülő katonák az El Al járaton a vécékben, a legénységi pihenőszobákban és a repülőgép padlóján jutottak el Izraelbe. 

Sok rendőr halt meg

Az izraeli rendőrség már negyvenegy olyan elesett rendőrt gyászol, akik a Gázai határ melletti megtámadott településeken a frontvonalban harcoltak a terroristákkal, gyakran megfelelő fegyverek nélkül, a katonai kommandós egységek megérkezéséig.

Mintegy ezerötszáz iszlamista fegyveres holttestét szedték össze Izrael területén, akik behatoltak az országba, támadást hajtottak végre a környező települések ellen, majd az izraeli biztonságiakkal folytatott tűzharcban megölték őket.  

A rendőrség kibervédelmi egysége befagyasztotta a Hamász adománygyűjtésre használt kriptovaluta-számláit, melyekre a közösségi oldalakon gyűjtést indított a gázai civilek megsegítésének ürügyével. Izraeli egyik legnagyobb élelmiszerlánca, a Suferszal bejelentette az egyszerre megvásárolható mennyiségkorlátozását alapélelmekből, miután a polgári védelem felhívását követően sokan megrohanták a boltokat, és alapvető cikkekből is kifogytak sokfelé.

(MTI)