Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,428 $

Ismét több száz kisfiú elrablására készültek fegyveres alakulatok Nigériában

Fotó: Twitter/Nigerian Army
not image

Kulcsár Péter

2021. március 16. - 11:53

A biztonsági erők közbenjárásának köszönhetően meg tudták akadályozni a hatóságok, hogy több száz fiatalkorút elraboljanak a nigériai milíciák, akiket később saját katonáiknak képeztek volna ki.

Csütörtökön 39 diákot raboltak el Nigériában, az incidens apropóján pedig Muhammadu Buhari elnök engedélyezte a biztonsági erők határozott fellépését, egyúttal parancsba adta, hogy védjék meg az oktatási intézményeket a támadásoktól.

Soron kívül Jakab feltette a kérdést: milyen képviselő az, aki nem járja az országot?

A South China Morning Post információi szerint katonák, rendőrök és önkéntes fejvadászok jelentek meg az Ikarában található szakközépiskola bejárata előtt, amelyet a közelben ólálkodó és az épületben tartózkodó banditák észre is vettek, ám nem adták magukat könnyen.

A hadsereg végül összesen 180 diákot, valamint az iskola személyzetének nyolc tagját mentette ki a fogságból. Az oktatási intézmény környékén hatalmas tűzpárbaj alakult ki, amely néhány percen belül véget ért, ugyanis a terroristák túlerőben találták magukat.

A milíciák főként váltságdíj reményében rabolják el folyamatosan a gyerekeket Nigériában. Azokat a fiatalkorúakat, akiket nem tudnak úgymond “értékesíteni”, általában kiképzik, később pedig kockázatos, veszélyes hadműveletek során harcba küldik.

A helyi média tudósítása alapján szombatra a szóban forgó iskola mind a 307 diákja biztonságban érezhette magát, az incidensben senki sem sérült meg, hála a katonság és a rendőrök áldozatos munkájának.

A terroristákat később egy hajtóvadászat során az erdőbe kergették, ahonnan viszont sikeresen elszöktek, így honlétükről csak keveset tudni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.