Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

Pár nappal azután, hogy végre újra kinyitott, ismét bezár a sanghaji Disneyland

A rendkívül szigorú kínai zéró-Covid politika miatt ismételten bezárt a sanghaji Disneyland, mindössze pár nappal azután, hogy a világjárvány miatti bezárás után újra kinyitott.

Fotó: Unsplash/Erin With
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A sanghaji Disneyland november 29-től ismételten zárva tart, közlésük szerint azért, hogy „kövesse a világjárvány megelőzésének és ellenőrzésének követelményét”.

A CNN jelentése szerint a vidámpark egy hivatalos közleményben jelentette be, hogy egyelőre nem tudják, hogy mikor nyithatnak újra, ám amint megkapják „a megerősített időpontot”, értesítik vendégeiket. Soron kívül Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

A vidámpark nem, de a Disneytown, a Wishing Star Park és a két üdülőhelyi szálloda továbbra is a megszokott módon üzemel, a közleményben pedig arra is kitértek, hogy visszatérítést, vagy cserelehetőséget ajánlanak azon vendégeknek, akiket érint a bezárás korábbi foglalásuk miatt.

A sanghaji Disneyland november 25-én nyitotta meg újra kapuit a vendégek előtt, miután október 31-ig zárva tartott a zéró-Covid politika nyomán, míg a Disneytown, a Wishing Star Park és a Shanghai Disneyland Hotel már korábban, november 17-én újranyitott.

Mint ismert, a hétvégén ritkán látott országos tüntetésekre került sor a kormány szigorú zéró-Codi politikája miatt, mely idestova három éve keseríti meg a kínaiak életét, s évtizedek óta először volt példa arra, hogy emberek ezrei szálltak szembe a kínai hatóságokkal, hogy az egyetemeken és a nagyvárosok utcáin tiltakozzanak. Meglepő, de a helyiek már nem csupán a járványügyi intézkedések ellen, de a szigorú cenzúra, valamint a Kommunista Párt az élet minden területe feletti ellenőrzése ellen is.