Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,726 $

Iskolakezdés: nem is gondolnánk, mennyi pénzt spórolhatunk ezzel a megoldással

Nemsokára megkezdődik az új tanév, a gyerekeknek pedig laptopra is szüksége lehet a tanuláshoz, ám ez még nem jelenti azt, hogy a legújabb, legdrágább lesz a legjobb, hiszen egy használt is jól tudja tenni a dolgát, miközben nem kevés pénzt spórolunk meg.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Iskolakezdés előtt sokakban felmerül, hogy talán itt az ideje laptopot vásárolni, mert a tanulásnál szüksége lehet rá a gyereknek. Sokan ilyenkor az új gépekre szavaznak az újdonság varázsa és a biztos garancia miatt, ám a használt laptopok lehetőségét is érdemes lehet megfontolni, mivel számos előnyt kínálhatnak.

Egy vadonatúj laptopnál az első pár hónapban gyakran előfordulhatnak olyan váratlan hibák, amelyek rontják a felhasználói élményt, míg egy használt gép mellett több érv is szól: az egyik ilyen az ár-érték arány, és az, hogy ha megbízható és lelkiismeretes helyről választunk, akkor jó eséllyel egy olyan gépet kapunk, amelyet alaposan átvizsgáltak és felújítottak – írta a Pénzcentrum. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

Ezzel csökkenthetjük a hardveres meghibásodások esélyét, ráadásul a legújabb modellekről sem kell lemondanunk, hiszen sok esetben megtaláljuk ezeket a használt piac kínálatában is. De azt is érdemes megjegyezni, hogy a használt laptopvásárlás környezettudatos megoldás is lehet (az elektronikai hulladék mennyisége folyamatosan növekszik, ezért fontos, hogy minél többen válasszák a másodkézből származó megoldásokat).

„A legnépszerűbb használt termékek között általában megtalálhatók a közelmúltban kiadott, jó állapotban lévő laptopok olyan márkáktól, mint a Dell Latitude vagy a Lenovo ThinkPad sorozat, illetve a HP Elitebook. Nagyon jók a tapasztalatok Fujitsu és a Toshiba gépeivel is. Az egyes modellek népszerűsége azonban idővel változik a piaci körülmények és az új modellek megjelenése miatt”

– mondta Tóth Roland, a Furbify szakértője.

Mindemellett előny az is, hogy a használt, de felújított gépekre szintén adnak garanciát, ugyanakkor a vásárlás előtt fontos tisztában azzal, hogy a garancia mit is tartalmaz pontosan. Ha pedig már megtörtént a vásárlás, legyen szó új vagy használt laptopról, ugyanolyan fontos óvni eszközeinket. Ezért ne feledkezzünk el a rendszeres karbantartásról (például a rendszerfrissítésekről és vírusirtásról) és a védőtokokról sem, amelyek megvédik az eszközt a fizikai sérülésektől.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a nyugdíjasokat is magukra hagyta

A Fidesz főpolgármester-jelöltje éles kritikákkal illeti Karácsony Gergelyt, most épp az idősebb emberek kapcsán.