Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Az iráni rendőrség focistákat vett őrizetbe egy szilveszteri partin

Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit
Sport
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A helyi média jelentései szerint a focisták az iszlám előírásokat megszegve alkoholt fogyasztottak.

Az ESPN az iráni média jelentései nyomán számolt be arról, hogy az iráni rendőrség rövid időre őrizetbe vett több, meg nem nevezett élvonalbeli focistát egy szilveszteri razzia során, miután az iszlám tilalom ellenére is alkoholt szolgáltak fel a partin.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Mint ismert, az iráni iszlám törvények egyenesen tiltják a nemek házasságon kívüli szexuális együttlétét, ahogyan az alkoholfogyasztást is: eme korlátozások azonban az elmúlt hónapokban kirobbant zavargásokat kiváltó legfontosabb kérdések közé tartoznak, épp úgy, mint a szigorú öltözködési szabályok.

Az iráni állami Tasnim hírügynökség jelentése szerint a főváros keleti részén tartott szilveszteri partin egy meg nem nevezett élvonalbeli teheráni futballklub több aktív játékosát és korábbi tagját vették őrizetbe, kiemelve, hogy “a játékosok közül néhányan az alkoholfogyasztás miatt abnormális állapotban voltak”.

Egy másik iráni állami hírügynökség, az YJC eközben arról jelentett, hogy értesüléseik szerint az összejövetel egy születésnapi parti volt, s az őrizetbe vett személyeket egy nem focista kivételével egytől egyik szabadon engedték azóta.

A szintén állami kötődésű Fars hírügynökség pedig egy ügyészt idézve arról számolt be, hogy az őrizetbe vett személyek ellen eljárást indítottak, ám a részleteket csak a későbbiekben hozzák majd nyilvánosságra. Az iráni labdarúgó-szövetség egyelőre nem kívánta kommentálni az esetet.