Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,964 $

Irán 9 rakétával áttörte Izrael légvédelmét, egy légibázist is találat ért

Az izraeli légvédelmi rendszer nem minden rakétát tudott elhárítani.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

A legfrissebb jelentések szerint legkevesebb 9 iráni rakéta volt képes kijátszani Izrael kifinomult légvédelmi rendszerét és a térségbeli szövetséges hadseregek tüzét: az Al Jazeera értesülései szerint a 9-ből 5 rakéta a Nevatim légibázist találta el, megrongálva egy C-130-as szállító repülőgépet, egy kifutópályát és üres raktárakat.

A másik 4 ballisztikus rakéta egy másik légi támaszpontot ért, noha jelentős károkról egyelőre nem érkezett jelentés. Az Al Jazeera információi szerint az Aero-3 egy nagyon új rendszer az izraeliek számára, olyannyira, hogy ez volt az első alkalom, hogy bevetették. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

A rendszert kifejezetten arra tervezték, hogy ballisztikus rakétákat lőjön le, ám ama tény, hogy 9 iráni rakéta átjutott a légvédelmi rendszeren, masszív aggodalomra ad okot Izraelben. Úgy tudni, már folyamatban van az Arrow-3 védelmi rendszer hatékonyságának vizsgálata, noha a nyilvánosság előtt csak arról esett szó, hogy rendkívül hatékony a rendszer.

Eközben egyre feszültebb a helyzet az izraeli háborús kabinetben: az iráni támadás nyomán a kormánykoalíció szélsőjobboldali politikusai megtorló csapást akarnak, míg akadnak olyanok is, akik ezt a támadást egy Irán elleni koalíció létrehozásának lehetőségeként értékelik.

Előbbi kapcsán fontos megjegyezni, hogy Izraelnek nincs meg az a fajta nemzetközi támogatottsága, amire szüksége lenne egy kulcsfontosságú megtorló csapáshoz, így vélhetően más lehetőségeket kell fontolgatniuk.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.