Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Irán felhasználhatta rakétái nagy részét a hétvégi, Izrael elleni támadás során

Hivatalosan Irán mintegy 150 ballisztikus rakétával rendelkezik, melyekkel el tudja érni Izraelt, becslések szerint azonban ezek nagy részét már felhasználta a hétvégi támadások során.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Tomer Neuberg
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Frank McKenzie nyugalmazott amerikai tábornok, a CENTCOM volt vezetője beszélt részletesebben az iráni támadásról beszélt a washingtoni székhelyű Jewish Institute for National Security of America nevű washingtoni agytröszt panelbeszélgetésén.

McKenzie rámutatott, Iránnak mintegy 150 olyan ballisztikus rakétája van, melyekkel saját területéről eléri Izraelt, ám úgy tűnik, hogy ezek jelentős részét már felhasználta a hétvégi, Izrael elleni támadások során. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A nyugalmazott amerikai tábornok szerint az, hogy Irán felhasználta ezt a 150 nagy hatótávolságú rakétát, azt mutatja, hogy az Izrael elleni sortűz „maximális erőfeszítés volt” részükről.

Az Al Jazeera szerint McKenzie azt is megjegyezte, az Egyesült Államok és szövetségesei a térségben képesek nyomon követni, hogy Irán mikor hozza ki a raktárból a ballisztikus rakétáit, és mikor helyezi azokat kilövőállásokra. Amikor pedig Irán kilövi rakétáit, a mélyűri szenzorok azonnal észlelik azt.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.