Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

Vezető diplomata: a Közel-Kelet egy pusztító háborúba sodródhat

Megkongatta a vészharangot egy jordániai vezető diplomata: egy regionális háború kirobbanásának veszélyére figyelmeztet.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Justin Lane
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ajmán Szafadi, Jordánia külügyminisztere figyelmeztetett, az iráni csapásokra adott izraeli válasz az egész Közel-Keletet globális következményekkel járó pusztító háborúba sodorhatja.

A jordániai állami médiában megjelent interjúban Ajmán Szafadi úgy fogalmazott, országa lobbizik a nagyhatalmaknál egy olyan eszkaláció ellen, mely messzemenő következményekkel járna a regionális stabilitásra és biztonságra nézve. Leszögezte: Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

„A kockázatok óriásiak. Ez az egész régiót háborúba sodorhatja, ami pusztító lenne… és nagyon-nagyon komoly következményekkel járna a világ többi részére – beleértve az Egyesült Államokat is.”

Az Al Jazeera jelentése szerint Szafadi ennek kapcsán arra is rámutatott, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a helyzet ne eszkalálódjon tovább:

„A helyzet túl veszélyes. A regionális robbanás esélye valós, és ennek véget kell vetni. Meg kell győződnünk arról, hogy nem lesz további eszkaláció.”

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.