Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Mégsem kaphatják meg az iPhone 14 belépőszintű modelljei a 120 Hz-es kijelzőt?

not image

Kulcsár Péter

2022. január 18. - 09:35

Múlt héten felröppentek olyan pletykák, melyek szerint az Apple a teljes iPhone 14 termékcsaládot ellátja ProMotion technológiával, ám úgy tűnik, a híresztelések mégsem voltak igazak.

Ross Young elemző értesülései szerint a cupertinóiak kizárólag a Pro és a Pro Max készülékek számára különítették el a 120 Hz-es adaptív képernyőfrissítési eljárást, így az idei modellek esetében sem változhat a helyzet.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A 2022-ben debütáló iPhone-ok egyik legnagyobb kijelzőszállítója, a BOE Display előreláthatólag nem rendelkezik majd megfelelő kapacitással, ezért az Apple-nél úgy döntöttek, egy évvel elhalasztják a ProMotion bevezetését az alapmodelleknél.

Szakértők azt sem tartják kizártnak, hogy idén végre lekerülhet a sokak által nem túlságosan kedvelt notch a telefonokról, helyét pedig egy punch-hole vagy egy csepp formájú kivágás veheti át, amelynek mélyére rejthetik a szenzorokat és a szelfikamerát.

Hogy végül hogyan festhet majd az új iPhone, nehéz megjósolni, választ pedig csupán szeptemberben kapunk a kérdésre, addig csakis az analitikusok és a szivárogtatók információi alapján tájékozódhatunk.