Ennyivel erősebb az iPhone 13 Pro az elődjéhez képest

Apple
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 17. - 02:10

A Geekbench mérései alapján az iPhone 12 Próhoz képest az iPhone 13 Pro 55 százalékkal erősebb GPU-teljesítménnyel kecsegtet.

Miközben az iPhone 13 és 13 mini négymagos grafikus vezérlőt kapott, addig a combosabb iPhone 13 és 13 Pro Max készülékek az iPad minivel együtt ötmagos GPU-val lettek felszerelve – írta a MacRumors portál.

Mindez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az utóbbi modellek sokkal erősebbek, mint elődjeik, melynek tényét bizonyítja, hogy a Geekbenchen a Metal API-val elvégzett tesztek során 14 216 pontot értek el, ami az iPhone 12 Pro esetében csupán 9 123 egység volt.

Az Apple az A15 lapkakészletbe épített ötmagos GPU-ját a világ leggyorsabb chipjének nevezte, melynek segítségével 50 százalékkal túlszárnyalják a jelenleg piacon lévő bármelyik androidos eszköz teljesítményét.

Úgy tűnik, a cupertinóiak nem hazudhattak, hiszen az A14 Bionic chiphez képest óriási a fejlődés még annak ellenére is, hogy memória terén nem történt változás, és a Pro, illetve a Pro Max modelleknél maradtak a 6 GB RAM opció mellett.

Azt egyelőre nem tudjuk, milyen erős lehet a négymagos A15 lapkakészlet, azonban erre is hamarosan fény derülhet, hiszen már csak pár napot kell várni arra, hogy hivatalosan is a tesztelők kezébe kerüljenek a vadonatúj okostelefonok.