Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

Mától iOS-en és webböngészőben is elérhető az Xbox Cloud Gaming szolgáltatása

Xbox
not image

Kulcsár Péter

2021. június 29. - 23:49

A felhőalapú gaming ezentúl egyszerű webböngészőből és iPhone-ról is megoldható, hála a Microsoft legújabb frissítésének.

A szolgáltatás egyelőre 22 országban vált elérhetővé az Xbox Game Pass Ultimate csomag keretében, ám az elkövetkező néhány hónapban más régiókba is kiterjesztheti a Cloud Gaminget a redmondi techóriás.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Mindez azt jelenti, hogy mostantól az xbox.com/play weboldal felkeresésével Microsoft Edge, Chrome, valamint Safari böngészőn keresztül is játszhatunk a Game Pass kínálatában lévő játékokkal PC-n vagy iPhone-on, iPad-en és Macen is.

A Microsoft leírása szerint minden egyes csatlakozás során egy Xbox Series X hardveren tolhatjuk a jobbnál jobb game-eket stabil 60 fps-sel 1080p felbontás mellett, ami nem kis teljesítmény, csupán megfelelő internetkapcsolat és Bluetooth-kompatibilis kontroller kell hozzá.

Ha mobiltelefont használunk, akkor is csatlakoztathatjuk a vezérlőt, azonban ha nincs gamepadünk, akkor a kijelzőn megjelenő több mint 50 apró nyomógombot imitáló felülettel is vígan elszórakozhatunk.

Magyarországon kívül még Ausztriában, Kanadában, Csehországban, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Írországban, Hollandiában, Norvégiában, Lengyelországban, Portugáliában, Szlovákiában, Svájcban, Spanyolországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az USA-ban vehető igénybe az új Cloud Gaming.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.