Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Ismét intézkedett az NMHH, az Aktív Rádió és a TV2 is érintett

A TV2-vel szemben eljárás indult, az Aktív Rádió pedig bírságot kapott.

...svg content...Fotó: NMHH
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közlése szerint Médiatanácsa legutóbbi ülésén hivatalból indított eljárásai mellett nézői bejelentés alapján is intézkedett. A Médiatanács megállapítása szerint a Szolnok 92,2 MHz helyi vételkörzetű, kereskedelmi jellegű Aktív Rádió 2023. november 20­-26. között nem tett közzé megfelelő mennyiségű közszolgálati, továbbá a helyi közélettel foglalkozó, illetve a mindennapi életet segítő műsorszámot, ezzel megsértette szerződéses vállalásait.

E megállapítás nyomán az NMHH Médiatáncsa úgy határozott, a rádiót működtető médiaszolgáltatót, a Viacom Kft-t a testület ezért 160 ezer forintos bírsággal sújtja, továbbá a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére kötelezte. Mivel pedig a jogsértés ismételt volt, a médiaszolgáltató vezető tisztségviselője további 50 ezer forintos bírságot kapott. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Mindemellett a TV2-vel szemben is eljárás indult, amiért a december 16-án sugárzott „Trendmánia – 9. évad – 40. rész” című műsorszámban reklámriportnak tekinthető módon a cég egyik üzlethelyiségében mutatták be az epizódot támogató szépségipari vállalkozás termékeit: a Médiatanács szerint a műsorszám szerves részét képező információk túlmutattak a támogatói üzenet megengedhető keretein, mivel bizalmat ébreszthettek a nézőkben a támogató cég termékei iránt, és elősegíthették azok beszerzését.

Végezetül egy nézői bejelentés nyomán is vizsgálódott az NMHH: a Médiatanács az Aranyifjú című romantikus török drámasorozat több epizódját is a korhatár-besorolás kapcsán, s megállapították, hogy a 17–18 óra közötti kezdettel, 12 éven aluliak számára nem ajánlott minősítéssel sugárzott műsorszámok megfeleltek a III. korhatár-kategóriában előírt szempontoknak.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.