Újabb intézkedéseket sürgetnek a járványügyi szakértők a berobbant esetszámok miatt

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. október 14. - 13:00

Pusztai Erzsébet infektológus szerint világosan látszik, hogy a negyedik hullám terjedése fokozódik, ezért sürgősen le kellene zárni az országot.

Romániában már érződik a szezonális koronavírus-járvány őszi hullámának ereje, egyre több idős ember került be ugyanis a kórházakba, melynek hatására Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter segítségül felajánlotta, a betegek egy részét Magyarországra szállítják intenzív kezelésre.

A Romániában élők egyébként bizalmatlanok az oltóanyagokkal, a politikusokkal és az egészségügyi rendszerrel szemben is, úgy érzik, hogy az állam be akar szólni a személyes életükbe és a szabadságukat is korlátozza.

Pusztai Erzsébet, infektológus szerint világosan látszik, hogy a járvány negyedik hullámának intenzitása Magyarországon is fokozódik, ezért újabb intézkedésekre volna szükség.

Miután Magyarországon körülbelül, valamivel több, mint négymillió oltatlan ember van, közülük pedig nagyon sokan gyerekek, akiknek nincs is oltóanyag, ezért a járvány tud hol terjedni és nagyon széles körben képes komolyan betegséget is okozni, ahogy ezt most a halálozás is mutatja” – magyarázta az ATV Híradójának a szakember.

Pusztai hozzátette, véleménye szerint a kötelező maszkviselés lenne az egyik legfontosabb intézkedés, amit újra be kellene vezetni.