Dollár
429,48 Ft
Euró
415,31 Ft
Font
464,44 Ft
Bitcoin
19,423 $

Kiszivárogtak az Intel Alder Lake-HX laptopchipek részletei

Intel
not image

Kulcsár Péter

2022. április 20. - 17:31

Minden jel arra utal, hogy az újgenerációs Windows-csúcslaptopok processzorai több magot tartalmazhatnak majd elődeikhez képest.

Bár az Intel hivatalosan még nem jelentette be a 12. generációs Alder Lake-HX processzorokat, az ITHome kínai hírportál azonban leleplezte a chipgyártó közelgő CPU-inak specifikációit.

Soron kívül 17-en vesztették életüket egy étteremben kitört tűz miatt Északkelet-Kínában

Az Alder Lake-HX esetében a kékek ugyanazt a receptúrát alkalmazták, mint a korábbi modelleknél: a Golden Cove és a Gracemont magok összekapcsolódnak, ezáltal a CPU hibrid kialakítást kap.

A laptopokba szánt lapkák 14 maggal lesznek ellátva, amelyek 20 szálon futnak majd, míg a HX-széria csúcsprocesszorai állítólag 16 magot és 24 szálat kínálhatnak, ami óriási előrelépésként értékelhető az előző generációhoz képest.

Ha tehát hihetünk a szóbeszédeknek, akkor az Alder Lake-HX gyakorlatilag egy felső kategóriás asztali PC teljesítményét nyújthatja hordozható eszközökben, amire eddig még nem nagyon volt példa.

Az Alder Lake-HX egyébként az AMD nemrég bemutatott, 6 nanométeres technológiával készült Ryzen 6000 (Rembrandt) processzaival fog versenyezni, amelyek Zen 3+ magokkal és RDNA 2 grafikával rendelkeznek.

Az Intel Gracemont hatékonysági magjai növelik az Alder Lake-HX magszámát, ami papíron lenyűgözőnek tűnik, míg a Ryzen 6000 nyolc teljes értékű Zen 3+ magot kapott, ami szintén elismerésre méltó specifikáció.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.