Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,724 $

Az instant tészták miatt komoly környezeti károkat szenved Dél-Korea legmagasabb hegye

A tisztviselők szerint egyre aggasztóbb a helyzet.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons
Greenbox
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy sajtóközleményből derült ki, hogy a dél-koreai Halla-hegy nemzeti parki hivatala kampányt indított, hogy a „tiszta környezet” megőrzése érdekében arra ösztönözze a kirándulókat, hogy ne öntsenek ramyun levest a hegyre vagy a patakjaiba.

Az 1947 méter magas Halla-hegy az ország legmagasabb hegye, ennek okán pedig az odalátogató turisták gyakran visznek magukkal ramyunt, egy eldobható pohárban elkészíthető instant tésztát, amit a kirándulás közben fogyasztanak el. Soron kívül Extrém hőség és technikai problémák nehezítik a vasúti közlekedést

Csakhogy az instant tészta hegyen történő fogyasztása masszív környezeti károkat okozott, ami arra késztette a helyi tisztviselőket, hogy transzparenseket helyezzenek el a hegy körül, melyeken az áll, „őrizzük meg a tiszta Halla-hegyet, és adjuk át az utódoknak úgy, ahogy van”.

A hegyen tilos a dohányzás, az étel és a szemét hátrahagyása, az illetéktelen belépés és az ivás is, és aki pedig megszegi a szabályokat, akár 2 millió won (532 ezer forint) büntetésre is számíthat.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Szoboszlai nagy esélyt kaphat Liverpoolban?

Arne Slot, a Liverpool új edzője kulcsszerepet játszhat Szoboszlai Dominik fejlődésében, miután a magyar középpályás debütáló szezonjának második felében nehézségekkel küzdött.