Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Hamarosan a Parlament elé kerül a diákok ingyenes jogosítványának javaslata

Az őszi ülésszakban tárgyalják a javaslatcsomagot.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A középiskolások és a szakképzésben tanulók ingyenes jogosítványszerzésének lehetőségéről is szó lesz az Országgyűlésben az őszi ülésszak során.

A tervezet alapján „az állam a középiskolában tanulók részére ingyenesen biztosítja a „B” kategóriás közúti járművezetői engedély megszerzéséhez a közlekedési alapismeretek és gyakorlati vizsga letételéhez szükséges ismeretek elsajátítását.” Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Ugyanakkor „a szülő, a törvényes képviselő vagy a nagykorú tanuló döntésével visszautasíthatja a képzésben részvételt”idézi a javaslatot az Eduline.

Papp Endre, az Autósiskolák Vezetőinek Országos Szervezetének elnöke elmondta, hogy az autósiskolák eddig még nem kaptak tájékoztatást a tervezet kapcsán, így a megvalósításának lehetőségeiről sem.

Hozzátette, hogy a tervezetben a „vizsgára való felkészülés támogatása” szerepel, így az még nem derült ki, hogy a kötelező 29 órán túl a pluszórákat is állja-e az állam a javaslat elfogadása esetében.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.

Fél nap alatt elfogták a budapesti Louis Vuitton üzlet tolvajait

A budapesti rendőrök mindössze 12 óra alatt azonosították a terézvárosi luxusmárkabolt betörésének feltételezett tetteseit.