Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,44 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
462,13 Ft
Bitcoin
62,453 $

Sofőrhiány miatt ezren kaphatnak ingyen jogosítványt márciustól, íme a feltételek

C, C+E és D típusú jogosítványt, valamint GKI igazolványt szerezhetnek a jelentkezők.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtöki közleményében jelentette be, hogy a munkaerőpiaci aktivitás növelésének, valamint a szállítmányozási és személyszállítási területen tapasztalható sofőrhiány enyhítése érdekében gépjárművezető képzési program indul 2024. március 1-jén.

 „Az 1,7 milliárd forintnyi hazai forrásból megvalósuló programban több mint ezren szerezhetnek jogosítványt, ami érdemben hozzájárulhat a foglalkoztatás bővüléséhez, a közúti áru- és személyszállítás versenyképességének javulásához” – közölte, hozzátéve, hogy az OFA Nonprofit Kft. programjának keretében C, C+E és D típusú jogosítványt, valamint GKI igazolványt szerezhetnek a résztvevők. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

„A pályázaton való részvétel feltétele – a magyar állampolgárság mellett – a legalább 2 éve meglévő „B” kategóriás jogosítvány, az egészségi alkalmasság, illetve a képzéstípustól függően II. vagy III. kategóriás pályaalkalmassági határozat megléte.”

„A képzésre regisztrált álláskeresők, munkaerőpiaci szempontból inaktívak, és munkahellyel rendelkezők is jelentkezhetnek. A program az elhelyezkedést is segíti, hiszen a partner munkáltatókkal együttműködési megállapodások megkötésére kerül sor, amelynek keretében legalább 12 hónapon keresztül garantálják a programban sikeresen résztvevők elhelyezkedését.”

Az OFA szakemberei mentorálással segítik a résztvevőket a képzés és az elhelyezkedés időszaka alatt is. A résztvevőktől maximum 30%-os önrészt kérnek, „amit a sikeres képzést követő 12 hónapnyi, a megszerzett jogosítványnak megfelelő gépjárművezetői munkakörben történő munkavégzés után maradéktalanul visszatérít a lebonyolító, így a résztvevők lényegében ingyen juthatnak egy piacképes képzettséghez.” A pályázat részletei itt érhetők el.