Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
363,07 Ft
Euró
393,64 Ft
Font
467,97 Ft
Bitcoin
64,423 $

Hihetetlen, ekkora különbség van a vidéki és a fővárosi lakásárak között

Egy év alatt 18 százalékkal nőttek a miskolci lakásárak, ám továbbra is 300 ezer forint alatt maradt az átlagos négyzetméterár, míg Budapest belvárosában már egymilliónál járunk.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Takarék Jelzálogbank elemzése alapján kiderült, hogy a bérleti díjak és a lakásárak jelentős mértékben emelkedtek az egyetemvárosokban, vidéken például Miskolcon és Szegeden ugrottak meg leginkább a négyzetméterárak, mégpedig 18 százalékkal.

A borsodi megyeszékhely azonban még így is a legolcsóbb opciónak számít a vizsgált városok közül, hiszen a fővárosban, Óbudán, Angyalföldön és a Magdolnanegyedben mérték a legdrasztikusabb áremelkedést, ahol több mint 10 százalékos növekedés következett be egy éven belül. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

Az egyetemisták körében legnépszerűbb belső városrészek közül a Palotanegyed a legolcsóbb a maga 700 ezer forint feletti átlagos négyzetméterárával, a kijjebb eső környékek közül pedig a Magdolnanegyed és Újpest, ahol 600 ezret kérnek négyzetméterenként.

Az viszont hangsúlyos tény, hogy a vidéki lakásárakat össze sem lehet hasonlítani a fővárosiakkal, hiszen a legdrágább egyetemváros Gödöllő, de még ott sem kerül 500 ezer forintba egy négyzetméter, míg Budapest belvárosában már egymilliónál járunk.

Debrecenben 490 ezer forint alatt alakultak az átlagos négyzetméterárak, a miskolci jelentősebb áremelkedéssel együtt pedig még így sem éri el a 300 ezret az átlagos ár – derül ki a Napi.hu beszámolójából.

Az országos átlag szerint a bérleti díjak 9,7 százalékkal haladták meg a covid előtti csúcsot, Budapesten pedig 5,8 százalékkal, emellett a bérleti díjak növekedése még kedvezőtlenebbé tette a befektetési célú lakásvásárlás feltételeit.

A fedezeti időtávok a fővárosban 7,9 és 19,1 év között alakulnak, míg vidéken 3,2 és 6,5 év között, a megtérülés ideje pedig a XV. kerületben a legalacsonyabb, a II. és az V. kerületben pedig a legmagasabb, miközben vidéken előnyösebb a helyzet, Miskolcon a legalacsonyabb és Győrben a legmagasabb.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.