Clouds
21 Budapest
Dollár
353,11 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
434,78 Ft
Bitcoin
27,406 $

Japán májustól az influenzával teszi egyenrangúvá a koronavírust

MTI/EPA/FRANCK ROBICHON
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Az új rendeletekről Fumio Kisida miniszterelnök beszélt egy kormányülésen.

Japán kormánya májustól új koronavírus-szabályozásokat vezet be az országban, az enyhítés érinti a maszkviselést, valamint a betegség orvosi besorolását is – számolt be róla a Radio France Internationale.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Kisida közölte, hogy a maszkviselést az állampolgárok döntésére bízzák, az állam célja pedig, hogy folyamatosan visszatérjenek a normális kerékvágásba az iskolákban, a munkahelyeken, és az „élet minden területén”.

Nem fogja egyhamar eldobni a maszkokat a lakosság

Japánban már a 2020-ban kitört világjárvány előtt is sokan használtak maszkot, a felmérések pedig azt mutatják, hogy a kormány határozatától függetlenül az emberek továbbra is kitartanak a maszkviselés mellett.

A hatályba lépő változtatások alapján az influenzával azonos szintre sorolják majd a koronavírust, a jelenlegi, a tuberkulózissal és a SARS-szal egyenrangú státuszról.

Dél-Korea kormánya szintén azt tervezi, hogy hétfőtől eltörli a beltéri maszkviselési kötelezettséget, míg Kína egy éles politikai fordulat keretében enyhítette szigorú, úgynevezett „zéró-covid” álláspontját, miután tüntetések törtek ki az országban.