Íme az LG korszakalkotó, gurítható mobiltelefonja, ami már sosem kerülhet piacra

Fotó: LG
not image

Kulcsár Péter

2021.április.7 - 15:03

A dél-koreai vállalat hivatalosan is bejelentette, hogy felhagy az okostelefonok fejlesztésével és gyártásával, így az LG Rollable névre keresztelt készülék örökre prototípus marad.

A gurítható-hajlítható LG Rollable mobiltelefonról először a 2021-es CES konferencián hallhattunk, azonban csupán egyetlen renderen csodálhattuk meg, melynek köze sem volt a valódi termékhez.

A Safety Korea szabadalmi portálnak köszönhetően az LG mobilrészlegének bezárását követően kiszivárogtak az első fotók arról a készülékről, ami előreláthatólag az idők végeztéig prototípusként fog porosodni a fejlesztői asztalon.

Az LM-R910N kódnéven futó okoseszköz ívelt képernyővel rendelkezik, a szelfikamera pedig a kijelző bal felső részében található. Sajnos kihajtott állapotában nem láthatjuk a telefont, mindössze ezt az egy fotót hozták nyilvánosságra.

A leírásból a specifikációkat sem tudhattuk meg; korábban arra lehetett következtetni, hogy az LG Rollable kütyüibe a BOE által megalkotott rugalmas OLED panelek kerülhettek volna.

Fotó: Safety Korea

A lista alapján az LG-nek komoly szándékai voltak a telefonnal, a bezárásról szóló döntés viszont közbeszólt, így a projekt már nem valósulhatott meg.