Dollár
426,80 Ft
Euró
421,99 Ft
Font
481,42 Ft
Bitcoin
20,132 $

Igor Konasenkov: az orosz erők ukrán Mi-24-eseket és fegyvereseket semmisítettek meg

Fotó: Az ukrajnai oroszbarát szakadár "Donyecki Népköztársaság" milíciájának tagjai 2A36 Hjacint-B 152 mm-es ágyúval ukrán célpontot lőnek a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Jaszinuvata térségében 2022. augusztus 10-én. MTI/AP
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 13. - 18:18

A tisztviselő hangsúlyozta, két Mi-24-es harci helikopter, több mint 100 nacionalista és 10 haditechnikai eszköz is az ukrán veszteségek között van.

Igor Konasenkov, a védelmi minisztérium szóvivője szombaton jelentette, miszerint az orosz hadsereg az ukrán légierő két Mi-24-es harci helikopterét pusztította el a nyikolajevi régióban, egészen pontosan egy domanyovkai helikopter-leszállóhelyen.

Soron kívül Felmérés: a gyerekvállalás egyre hátrébb tolódik a prioritási listán Finnországban

Majd kiemelte, az orosz erők mindemellett több mint 100 fegyverest öltek meg, akik az ukrán fegyveres erők 66. gépesített dandárjának tagjai voltak, valamint a Jobboldali Szektor szélsőséges csoportot is sikerült felszámolniuk – írta a TASS.

Elmondása szerint a katonák a Donyecki Népköztársaságban található Sztarij Terny település közelében tartózkodtak, akik a parancsnoki és irányító állások elleni támadások során haltak meg, emellett több mint 10 haditechnikai eszköz is megsemmisítésre került.

Az MTI beszámolója alapján az altábornagy korábban azt állította, miszerint több mint 2000 embert vesztett az ukrán fegyveres erők 14. gépesített dandárja Szoledar térségében, az egység személyi állományának maradékát pedig az ukrán parancsnokság vonta vissza.