Időszakos “kiegészítővé” alakulhat a ma mindennapi viseletként hordott arcmaszk

Fotó: Mehrnegar Dolatmand/Unsplash
not image

Kornis Vivien

2021.május.12 - 03:37

Az Egyesült Államok egyik vezető egészségügyi szakértője szerint a jövőben az emberek a maszkviselést válaszhatják majd, hogy így védekezzenek a levegőben terjedő kórokozók ellen.

Dr. Anthony Fauci arról beszélt, hogy arcmaszkok “szezonális” viseletté válhatnak a jövőben a levegőben terjedő kórokozókkal szembeni védekezés érdekében, mint amilyen az influenza is – írja a New York Post

Az egészségügyi szakértő szerint az emberek hozzászoktak az arcot és az orrot takaró maszkok viseléséhez a járványhelyzet ideje alatt, melyek csökkentik a légúti megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Joe Biden egészségügyi főtanácsadója felhívta rá a figyelmet, hogy azért úszhattuk meg az esedékes szezonális influenza-járványt, mert az eredetileg a koronavírus elleni védekezés érdekében tett javaslatokkal kivédhetővé vált ez a megbetegedés is. 

Így tehát elképzelhető, hogy egy-két vagy több év múlva, bizonyos szezonális időszakokban, amikor megjelenek az olyan légzőszervi vírusok, mint az influenza, az emberek az arcmaszkok viselését választják majd, hogy csökkentsék a megfertőződés és a fertőzés terjesztésének kockázatát

– mondta el dr. Fauci az NBC News vendégeként. Az immunológus arról is beszélt, hogy nem tartja valószínűnek egy újabb hullám megjelenését az Egyesült Államokban, ha az amerikaiak többsége felveszi a koronavírus elleni védőoltást.