Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,44 Ft
Euró
392,16 Ft
Font
457,89 Ft
Bitcoin
60,988 $

Februárban eddig minden nap meghaladta a csúcshőmérséklet az ilyenkor szokásosat

Határozottan tavaszias az idei február, olyannyira, hogy eddig az ilyenkor szokásosnál olykor 10 Celsius-fokkal is melegebb az időjárás.

Fotó: Unsplash/Jack Blueberry
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet Facebook-oldalán tájékoztatott arról, hogy erősen nyitott a február első 8 napja hőmérsékleti szempontból – szinte mindegyik nap országszerte meghaladta a csúcshőmérséklet az ilyenkor szokásosat. Különösen február 3-a óta rendkívül markáns a napi átlagtól való eltérés, amely országos átlagban is gyakran alakult 10 fok körül.

Ezek alapján papíron már ahhoz is egy tartósan kemény téli periódusra lenne szükség, hogy maga a februári hőmérsékleti anomália közel kerüljön a klimatológiai átlaghoz – ugyanakkor a decemberi és a januári hőmérsékleti anomáliák ismeretében nem nagy kockázat kijelenteni, hogy szinte biztosan az átlagosnál enyhébb telet fogunk magunk mögött hagyni a „végelszámolásnál”. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

A HungaroMet által készített és közzétett, az alábbiakban is látható infografikából az is kiderült, hogy február 1-jén a napi maximum-hőmérséklet eltérése az átlagtól országosan 2,9 fok volt, a hónap második napján pedig 4,3 fok. Eközben a maximum-hőmérséklet eltérése az átlagtól 3-án 7,9 fok volt, 4-én 8,7 fok, 5-én pedig 9,9 fok. Február 6-án már 10,9 fokkal volt magasabb a napi maximum-hőmérséklet országos átlaga az ilyenkor szokásosnál, míg 7-én 9,5 fokkal, 8-án pedig 9,6 fokkal: