Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,07 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
456,75 Ft
Bitcoin
57,109 $

Idézést kapott a BBC egy indiai bíróságtól egy Modiról készült dokumentumfilm miatt

A dokumentumfilmben a BBC megkérdőjelezte Narendra Modi indiai miniszterelnök vezetői képességeit a 2022-es gudzsaráti zavargásokkal összefüggésben.

Fotó: MTI/EPA/Indiai védelmi minisztérium
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint a Delhiben található legfelsőbb bíróság idézést küldött a BBC-nek egy rágalmazási ügyben, mely az indiai média beszámolói szerint egy Narendra Modi indiai miniszterelnökről készült dokumentumfilm miatt indult, melyben a BBC megkérdőjelezte a 2002-es gudzsaráti zavargások idején tanúsított vezetői magatartását.

A jelentések szerint a rágalmazási perrel kapcsolatos dokumentumokban az áll, hogy az India: The Modi Question című, az év elején sugárzott dokumentumfilm rágalmazásnak minősül „India, az igazságszolgáltatás és a miniszterelnök hírneve” ellen. Soron kívül Akár 21 fok is lehet szerdán, csak fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést

Úgy tudni, az idézés hónapokkal azután érkezett a BBC-hez, hogy indiai adóhivatalnokok februárban ellenőrzést tartottak a BBC delhi és mumbai irodáiban, miután az indiai kormány igen agresszív módon reagált a dokumentumfilm megjelenésére.

A BBC dokumentumfilmjének középpontjában Modi vezetése állt a nyugati Gudzsarát állam miniszterelnökeként a 2002-es zavargások idején, melyek során legkevesebb 1000 ember vesztette életét, többségében muszlimok. Aktivisták szerint azonban a halálos áldozatok száma valójában ennek több mint a kétszerese volt.

Modi tagadta azon vádakat, melyek szerint nem tett eleget a zavargások megfékezéséért, majd nem meglepő módon a legfelsőbb bíróság által elrendelt vizsgálat sem talált bizonyítékot a felelősségre vonásához. Noha tavaly valaki ismételten új vizsgálatot kért az ügyben, a legfelsőbb bíróság ezt a beadványt azonnal elutasította.

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.