Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,612 $

Idén piacra kerülhet a Samsung duplán hajlítható mobiltelefonja

Fotó: t3com
Smart
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Felmerülhet bennünk a kérdés, vajon mik jöhetnek még az összehajtható okostelefonok után? Pontosan, a duplán hajlítható készülékek!

A dél-koreai techóriás egy kétszeresen összehajtható megoldáson dolgozik, amelyet DualFold névre kereszteltek – olvasható a Nikkei Asia jelentésében.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Az új technológiát az eddig használt eljárások alapján alkották meg, melyeket a Galaxy Z Fold2 és Z Flip modelleknél egyaránt alkalmaztak.

Természetesen az említett készülékek sem kerülnek majd le a boltok polcairól, az új masinával csupán tovább bővíti a különleges okoskütyük listáját a Samsung, így az innováció tovább folytatódhat, a határ pedig a csillagos ég.

Ha hihetünk a bennfentes szivárogtatóknak, akkor az eszköz 16:9-es vagy 18:9-es képarányt kaphat, ezáltal a különböző applikációk és játékok sokkal gördülékenyebben és simábban futhatnak, mint a telefonoknál általában használt felbontások mellett.

A Samsung egyébként évente 10 millió összehajtható okoseszközt szeretne értékesíteni, ami több lenne, mint ahány Galaxy Note-ot átlagosan egyetlen esztendőben eladtak.

Az új cél tehát eléggé ambiciózus, ám szakértők becslései alapján korántsem elérhetetlen, hiszen míg 2020-ban 3,5 millió egységet adtak el a speciális mobiltelefonokból, addig 2021-ban már 7,5 millióra nőhet az értékesített modellek száma.