Idén már nyereséget termelhet a Wizz Air, a Ryanair már tavaly pozitívba fordult

Budapest, 2023. február 18. A Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. magyarországi székhelyû diszkont légitársaság egyik Airbus A321 típusú utasszállító repülõgépe emelkedik fel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér kifutópályájáról. Háttérben a repülõtér irányítótornya. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Wizz Air sikeres üzleti évet prognosztizál.

Ha beválnak a pénzügyi előrejelzések, úgy a Wizz Air légitársaság akár 350-450 millió eurós nyereséget is elkönyvelhet az előző évi 535 milliós veszteséget követően – írja az Mfor.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

A kitűzött célok elérésének legfőbb feltétele, hogy ne következzenek be kedvezőtlen változások a külső környezetben – közölték. A javulást leginkább a turizmus megélénkülése és az üzemanyagárak visszaesése okozta.

Ugyanakkor a rivális Ryanair-től így is jelentősen lemaradt a Wizz Air a pandémiát követően, az ír fapados társaság ugyanis már tavaly pozitív mérleget tudott felmutatni.

A Wizz Air iránti kereslet azonban így is jelentős, amit a nyári foglalások is jól jeleznek. A 2023-2024-es üzleti évre csaknem 67 milliós utasforgalomra számítanak a társaság előrejelzései alapján.