Közeleg a húsvét, megkezdte az élelmiszerek ellenőrzését a Nébih
Egy hónapig tart az ellenőrzési időszak, a fő cél a fogyasztók védelme.
Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amit a korábbi évekhez hasonló módon a húsvéti időszak közeledtével, és az ehhez kapcsolódó élelmiszerek kapcsán rendelt el dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.
Az egy hónapon keresztül zajló ellenőrzési akció célja a minisztérium közleménye szerint fogyasztók védelme, valamint a megfelelő élelmiszerbiztonság biztosítása. A területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek ellenőrei a Nébih szakembereinek közreműködésével és koordinálásával végzik a március elsejétől április első napjáig ütemezett vizsgálatsorozatot.
Mint kiemelték, a hatóság szakemberei egyebek mellett étkezési tojásokat, különböző húskészítményeket, édesipari termékeket, valamint friss zöldséget, gyümölcsöt és borokat vizsgálnak majd. Dr. Nobilis Márton ismertette, hogy a hatóság az élelmiszer-előállító és – forgalmazó létesítményekben is végez majd ellenőrzéseket.
„A húsvéthoz kötődő termékkörök átfogó ellenőrzése során a pácolt, füstölt, nyers és főtt húskészítményekre, különösen a sonkákra, a tojásra és a különböző édesipari termékekre, míg a friss zöldségek és gyümölcsök közül elsősorban a primőr import termékekre fókuszálnak a felügyelők” – írták a közleményben.