Hosszú Katinka is megkapta a koronavírus elleni oltását, Merkely adta be a vakcinát

Fotó: Facebook/Semmelweis Egyetem
not image

Hujber Dávid

2021.április.12 - 18:28

Személyesen Merkely Béla oltotta be a világhírű sportolónőt, aki ezzel elindult a védelem útján, és sok honfitársának mutathat példát.

Szép lassan a 3 milliomodik oltás is megszülhet Magyarországon, csak órák vannak hátra addig. Ez az egyik legjobb hír, miközben sorra futnak be az új vakcinaszállítmányok. A Pfizer, a Janssen és a Szputnyik vakcinából is érkezni fog egy új adag.

Szijjártó Péter erősítette meg, hogy Oroszországból kedden a késő esti órákban egy nagyobb adag fog befutni. Még azelőtt a Pfizer és a Janssen csomagja is befuthat, így összesen hat különböző oltóanyaggal olthatnak a következő hetekben és hónapokban.

Magyarország kiemelkedik az európai mezőnyből, és ez a nyitásokra is igaz lehet. Ugyanakkor még több regisztrált honfitársunkra van szükség, így a hírességek példamutatása szintén nagyon fontos, akik közül páran már átestek az oltásokon.

Legutóbb Hosszú Katinka kapta meg az oltását, személyesen Merkely Béla adta be neki a vakcinát. „Hosszú Katinka is megkapta a koronavírus elleni védőoltást. A háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónőt dr. Merkely Béla rektor oltotta be a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán.” – olvasható a Semmelweis Egyetem Facebook oldalán.

Katinka oltása az olimpia miatt is nagy fontossággal bír, hiszen már nincs sok hátra a nyári játékokig, aminek a magyar kiválóságunk az egyik legnagyobb esélyese.