Háborognak az utazók, Horvátország sorra visszamondja a magyarok foglalásait

Fotó: Unsplash/Patricia Jekki
not image

Takács Petra

2021. augusztus 2. - 13:29

Visszamondják az utolsó pillanatban horvát szállásadók a magyarok foglalásait, emiatt panaszkodnak rengetegen a közösségi oldalakon. Ráadásul a visszamondott szállásokat aztán ismét meghirdetik, de sokkal drágábban. Valószínűleg azért mondják vissza a magyarok már kifizetett foglalásait, mert más turisták több pénzt ígérnek. Ezért inkább visszautalják a már kifizetett összeget is.

Egyre többen panaszkodnak a közösségi oldalakon egy egészen meglepő jelenségre: a horvát szállásadók rendre, egyik pillanatról a másikra lemondják a magyarok szállásfoglalásait. Sokan azon háborodtak fel, hogy miután a horvát szállásadó lemondta a foglalást, később meghirdették ugyanazt a szállást, csak éppen sokkal drágábban.

A Tények szerint azért mondhatták le a magyar turisták szállásfoglalásait, mert mások több pénzt ígérnek, így a horvátok is drágábban hirdetik meg újra a korábban visszamondott szállásokat.

A statisztikai adatok alapján minden évben több százezer magyar választja Horvátországot nyaralása úti céljául, a szakértők szerint pedig többnyire mindenki elégedetten tér haza, most azonban sokkal többen jelezték panaszaikat, mint a korábbi években. Szakértők szerint érdemes előleget fizetni, így be tudjuk biztosítani szállásunkat a nyaraláshoz.