Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

Változtak a szabályok, sok horgásznak kell újra vizsgát tennie

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség osztotta meg, mire kell figyelni az új szabályok kapcsán.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Rengeteg magyar horgásznak újra kell vizsgáznia, ugyanis változtak az állami horgászvizsgát igazoló dokumentumok elfogadásának szabályai – szúrta ki a Pénzcentrum. Kifejtik, 2024. január 1-jétől azok vizsgáját nem tekintik igazoltnak, akik 2019. január 1-je, azaz a horgászregisztráció kötelező bevezetése óta nem regisztráltak a HORINFO rendszerébe.

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) megosztotta, mire kell figyelni az új szabályok kapcsán: mint írják, igazoló dokumentumként csak a 2019 és 2020 években tett („papír” alapú) horgászvizsga fogadható el az idei évtől. Ha pedig valaki nem rendelkezik ilyen dokumentummal, akkor horgászvizsgát kell tennie, hogy ki tudja váltani a 2024-es engedélyét – emelik ki. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

Az RDHSZ azt is fontosnak tartotta hozzátenni, hogy a változás egyáltalán nem érinti, így „új” vizsgakötelezettsége sincs azon horgászoknak, akik a HORINFO szakrendszer 2019-es indulása óta már regisztráltak és a 2019-2023 évek valamelyikében állami horgászjegyet váltottak (így a horgászati előzményeik, benne a horgászvizsga is elismerésre került).

De azoknak sem, akik 2019-2020-ban horgászvizsgát tettek és a „papír” alapon biztosított horgászvizsga bizonyítvány nem került rögzítésre eddig a szakrendszerbe (ezen vizsgabizonyítványok továbbra is elfogadásra kerülnek). Egyúttal hangsúlyozzák, az érintettek ingyenesen, az interneten tehetik le a horgászvizsgát.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) applikációval segíti az idei évtől a magyar horgászkártyával rendelkezőket. Mint kiderült, az alkalmazás széleskörű szolgáltatást nyújt majd számukra, például a fogások hitelesen rögzíthetők lesznek, horgászhelykereső fog rendelkezésre állni, továbbá valamennyi érvényes horgászokmányt tartalmazni fogja.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.

Újabb gyorshajtókat fogtak Óbudán

Sorra fogják a gyorshajtókat Budapest III. kerületében, ahol nagy sláger túl gyorsan hajtani, aminek megvan a maga veszélye.

Fizetőssé tennének egy budapesti iskolát, akár 100-150 ezres tandíjat is bevezethetnek

Átvenné az államtól a budapesti Tamási Áron Általános Iskola és Gimnáziumot az alapítványi Gábor Dénes Egyetem, 2025-től pedig tandíj bevezetését is tervezik.