Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,359 $

Ukrajnába látogatott a Honvédség parancsnoka, több háborús helyszínt is megnézett

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a visegrádi csoport (V4) vezérkari főnökeinek találkozója után tartott sajtótájékoztatón a debreceni Kölcsey Központban 2022. június 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt
not image

Nagy Noel

2022. július 8. - 10:39

Az ukrán hadsereg vezérkarának Facebook-oldaláról derült ki, hogy Ruszin-Szendi Romulusz Ukrajnába látogatott.

A Magyar Honvédség parancsnokának látogatásáról több kép is készült és először csütörtök este számolt be róla az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának hivatalos Facboook-oldala – számolt be róla a KARD blog alapján az Mfor.

Soron kívül F1 2022: összefoglaló videó a Szingapúri Nagydíj időmérő edzéséről

Ruszin-Szendi Romulusz egyebek mellett találkozott az ukrán hadsereg főparancsnokával, Valerij Zaluzsnyij tábornokkal, valamint több településre is ellátogatott azok közül, ahol súlyos orosz háborús bűntettek történtek.

Látogatást tett egyebek mellett Irpinyben, Mikolajivban, Odesszában és Harkovban is, amely alapján az Mfor arra következtetett, hogy a látogatás több napos lehetett. A vizit ráadásul veszélyes is volt, mert Iprinyt leszámítva valamennyi város jelenleg is gyakori rakéta- vagy ágyútámadásoknak színhelye.

A háború kitörése óta Európa valamennyi nagyobb vezetője ellátogatott Ukrajnába, vannak olyanok, akik több alkalommal. Magyarország e tekintetben kilóg a sorból, sem Orbán Viktor, sem további magyar vezető politikusok nem mentek még a háború sújtotta szomszédba.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Az Mfor megjegyzi, meglehetősen érdekes, hogy diplomáciai helyett katonai küldöttség utazott először magyar részről Ukrajnába, ráadásul a legmagasabb, a Magyar Honvédség parancsnoka.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.