Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,741 $

Még mindig lehet jelentkezni a honvédelmi táborokba

TÉMÁK:
#honvédelem
Fotó: Egy táborozó célba lő a sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban 2021. augusztus 17-én, ahol a Rákóczi Szövetség szervezésében fiatal egyetemisták, főiskolások táboroznak. Ezen a napon ellátogatott a táborba Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki beszédet mondott. A miniszter elmondta, hogy a kormány nem titkolt szándéka szerint a fiatalokat segíteni, támogatni kell, és ebben a Magyar Honvédségnek is rendkívül nagy szerepe van. A honvédségnél nemcsak hivatásos, szerződéses katonai szolgálat működik, hanem önkéntes is, és egyre több fiatal vállalja ezt a szolgálatot. MTI/Vajda János
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Továbbra is lehet jelentkezni a különleges és érdekes honvédelmi táborokba.

Több településen vannak még szabad helyek a Magyar Honvédség honvédelmi táboraiban. A www.honvedelmitabor.hu adatai szerint a harcos tematikájú táborba Várpalotán, Balassagyarmaton, Tiszaszigeten, Hódmezővásárhelyen, Tatán, Soponyán, Fadd-Domboriban, Salgótarjánban, Debrecenben, Püspökszilágyon és Halásztelken vannak még szabad helyek.

Soron kívül Még egy ideig nem hagyja el a kórházat Ferenc pápa

Nyíregyházán, Soponyán és Kecskeméten még vannak szabad helyek a honvédelmi sporttáborokban, és lehet még jelentkezni a túlélőtáborokba Nagybarcára, Csobánkára, Székesfehérvárra és Bodrog községbe.

Ezeken túl még vannak szabad helyek a Csobánkán és a patcai Katica tanyán meghirdetett hagyományőrző táborokban, valamint az ócsai infokommunikációs, a balatonakarattyai vitorlás és a csobánkai rádióamatőr táborokban is.

Regisztrációért, valamint további információkért, friss hírekért érdemes követni www.honvedelmitabor.hu weboldalt és a Honvédelmi tábor Facebook-oldalt. A Honvédelmi Minisztérium korábban közölte: júniustól augusztusig csaknem száz táborban, 135 turnusban táborozhatnak a 12 és 18 év közötti fiatalok. Idén 17 féle különböző honvédelmi témájú tematikából lehet választani az ország mintegy 59 különböző helyszínén. A honvédelmi táborokba április elsején indult a jelentkezés.

(MTI)