Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,79 Ft
Euró
399,82 Ft
Font
479,95 Ft
Bitcoin
60,950 $

Van, ahol már a koronavírus-járvány harmadik tetőpontjától tartanak

Már sokadik alkalommal kell arról beszámolnia a sajtónak, hogy ismételten megnövekedett a fertőzöttek száma Hongkongban, ami látszólag egyszerűen nem tud véglegesen megszabadulni a koronavírustól.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Már sokadik alkalommal kell arról beszámolnia a sajtónak, hogy ismételten megnövekedett a fertőzöttek száma Hongkongban, amely ország a jelek szerint egyszerűen nem tud véglegesen megszabadulni a koronavírustól.

A South China Morning Post ír arról, hogy Hongkongban konkrétan már a harmadik tetőpontra készülnek, ugyanis 60 új SARS-CoV-2 fertőzöttet azonosítottak egyetlen nap alatt. Az adat talán csalóka lehet, ugyanis a 60 új eset tartalmaz megerősített fertőzötteket, valamint előzetes fertőzötteket is, vagyis olyanokat, akiknél a tünetek alapján felmerül a koronavírus gyanúja, de tesztet még nem végeztek rajtuk. Soron kívül Fogdából hívta össze Óbuda alakuló ülését Kiss László

Két orvosi forrás információi szerint az egyik koronavírus-csomópont a Jockey Club Harmony Villa nevű idősek otthona lehet, ahol több fertőzöttet is azonosítottak. Ezen felül egy buszsofőrnek is pozitív lett a koronavírus-tesztje, aki négy különböző busszal járta a várost, több nagyon fontos utat érintve közben.

Nem ez az első idősotthon, ami Hongkongban fertőzötté válik, ugyanis korábban a Kong Tai Idősotthonhoz köthetően legalább 42 idős vagy dolgozó fertőződött meg, valamint két ember életét vesztette a koronavírus szövődményeiben.

A Johns Hopkins Egyetem nyilvántartása szerint összesen 1655 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Hongkongban, akik közül 10 vesztette életét közvetlenül a vírusnak köszönhetően. Ami aggasztó viszont, hogy a július 6 óta azonosított 299 helyi fertőzésből, legalább 120 lekövethetetlen volt, vagyis nem tudták felmérni, honnan lett fertőzött az adott illető.

https://liner.hu/brazilia-elnoke-masodjara-is-pozitiv-koronavirus-tesztet-produkalt/