Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,35 Ft
Euró
391,02 Ft
Font
457,12 Ft
Bitcoin
56,758 $

Holtan találtak egy férfit, akit az otthonától 30 kilométerre hagytak a betegszállítók

A férfi még november közepén tűnt el, miután kórházi kezelése után a mentőből nem otthon, hanem Oroszlányban tették ki.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Telex megkeresésére megerősítette, miszerint holtan találtak egy 50 éves férfit Vérteskozma mellett. Közlésük szerint december 4-én délután fél 2 körül érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy a falu külterületén egy holttestre bukkantak. „Az esettel kapcsolatban idegenkezűségre utaló adat nem merült fel, így a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a halál okát. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságra nem érkezett feljelentés az esettel kapcsolatban” – tették hozzá.

A Metropol szerint a valószínűleg megfagyott férfi azonos azzal, aki még november közepén tűnt el, miután kórházi kezelése után a mentőből nem otthon, hanem 30 kilométerrel arrébb tették ki. Kifejtik, a kisbéri Sz. Ferenc kórházba került, mert epilepsziás rohama volt, majd november 18-án kellett volna hazaszállítani. Ám a lap szerint a férfi a mentőben egy másik beteggel összeverekedett, emiatt Oroszlányban hagyták. Az Országos Mentőszolgálat a Blikknek akkor azt írta: Soron kívül Ködbe borult a Balaton hétfő reggel, lenyűgöző felvételen a ködfal

„Az őrzés nélküli betegszállítások végrehajtása nem az Országos Mentőszolgálat feladata. A betegszállító szolgáltató a feladat végrehajtásáról, az ahhoz kapcsolódó rendkívüli eseményről jelentést tesz az OMSZ-nek. Jelen esetben a betegszállító jelentette, hogy a férfi, akinek gyógyintézetből történő hazaszállítását kérték, útközben a kocsiban akart rágyújtani. A betegszállító személyzet ezt nem engedélyezte, felajánlotta, hogy ha a férfi kiszáll a kocsiból, hogy cigarettára gyújtson, megvárják és visszaszállhat. A férfi a jelentés szerint azonban kiszállt, majd önkényesen távozott”.

Csák Zoltán, a betegszállítást végző Keleti Sanitas Kft. ügyvezetője szerint szabályszerűen jártak el, amikor Kisbér helyett körülbelül harminc kilométerrel előbb, Oroszlány belterületén tették ki az autójukból a beteget, aki állításuk szerint térben és időben tájékozott volt, tudta, hogy nem az otthonánál hagyta el a kocsit.

„A betegszállító autóink a mentőszolgálat napi jellegű felkérése alapján csoportos szállítást hajtanak végre, vagyis egy autónkban akár nyolcan is ülhetnek. Az említett esetben a beteg a hátsó sorban dühöngeni kezdett, majd a jármű belsejében rágyújtott. Az alkalmazásunkban álló sofőr figyelmeztette a rendzavaró tevékenység befejezésére, mire a beteg közölte, akkor ő inkább kiszáll. Ez ellen mi nem tehettünk semmit, nem alkalmazhatunk erőszakot, mindenki ott száll ki, ahol akar” – fogalmazott.

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.