Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,765 $

Millókat fenyegető áradás várható a kínai Kuangtungban

A tartományt szokatlanul heves esőzések sújtják, immáron 12 órája folyamatosan.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jonathan Ford
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szokatlanul heves esőzések sújtják a kínai Kuangtung tartomány középső és északi részét, ami a nagyobb folyók, vízi utak és víztározók áradásával fenyegeti a helyieket. A helyi kormány vasárnap sürgősségi intézkedési terveket léptetett életbe a katasztrófa kockázata miatt, a több mint 127 millió helyi lakos védelme érdekében.

A helyzetet „komornak” minősítő helyi meteorológusok szerint a Hsziang és a Beijiang folyó, valamint ezek mellékfolyóinak szakaszai olyan ritka tetőzéssel érik el a vízszintet, melyre évente csak egy az 50-hez az esély. Az állami CCTV jelentése szerint a kínai vízügyi minisztérium vészhelyzeti tanácsokat adott ki a lakosságnak. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony a Gyurcsány-osztály legszorgalmasabb kisdiákja”

A tartomány tisztviselői felszólították az összes település és önkormányzat hivatalát, hogy kezdjék meg a vészhelyzeti tervezést a természeti katasztrófák elhárítása érdekében, s azonnal osszák szét a katasztrófaelhárítási pénzeszközöket és segélycsomagokat, hogy az érintetteknek legyen élelmük, ruhájuk, vizük és szállásuk.

Az állami média szerint Qingyuanban több mint 45 ezer embert evakuáltak, Zhaoqingban pedig néhány erőmű megrongálódott, s néhány helyen megszűnt az áramszolgáltatás. Kuangtungban összesen 1,16 millió háztartásban szűnt meg az áramszolgáltatás a heves esőzések miatt. Zhaoqingban, Shaoguanban és Qingyuanban pedig mintegy 1103 iskolában felfüggesztik a tanítást hétfőn.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a nyugdíjasokat is magukra hagyta

A Fidesz főpolgármester-jelöltje éles kritikákkal illeti Karácsony Gergelyt, most épp az idősebb emberek kapcsán.