Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,969 $

A gödöllői HÉV-en megtámadott lány és édesanyja is megszólalt a megdöbbentő esetről

A rendőrség garázdaság és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt tartóztatta le az apukát, de az ukrán férfit is kihallgatják.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt korábban megírtuk, egy ukrán származású férfi zaklatott múlt héten egy fiatal lányt a HÉV-en. Az esetről Kerepes polgármestere, Gyuricza László számolt be a hivatalos közösségi médiás oldalán, a bejegyzésben pedig kiemelte: azért teszi ezt, hogy eloszlassa az üggyel kapcsolatos tévhiteket. A megtámadott lány, Barbara nemrégiben az acnews.hu-nak nyilatkozott a történtekről. Mint mondta, egy fővárosi kórházban dolgozik takarítónőként, s vasárnap délután gyanútlanul szállt fel a HÉV-re, fel sem merült benne, hogy fenekestül felfordul az ő és családja élete.

Hétfő hajnalig a rendőrségen volt, ahol felvették a vallomását, édesapjáért pedig borzasztóan aggódik, hiszen ő csak védeni próbálta a gyermekét. Az incidens kapcsán elmondta, Örsön szállt fel a HÉV-re, épp a szüleihez tartott, majd Rákosfalván felszállt és leült mellé három férfi, akik mindannyian ittasak voltak. „Hol ukránul, hol magyarul beszéltek. Mátyásföld környékén az egyikük, akin zöld sapka volt simogatni kezdte a lábamat a combomig. Rászóltam, nem engedtem, hogy szexuálisan zaklasson. Felháborodott, amiért rászóltam, hogy hagyjon békén. Trágár szavakkal sértegetett, többször próbált megütni, de a két társa lefogta” – idézte fel a szörnyű pillanatokat.

A Blikknek a fiatal nő azt is elmondta: „Mellettem ült egy középkorú hölgy, ő is látta mi történik, rá is szólt a férfire. Rajta kívül azonban senki nem tett semmit. A férfi nem fejezte be, én is rákiabáltam, hogy hagyja abba, amit csinál. Erre elkezdett velem ordítozni, elmondott mindenféle könnyűvérű nőnek és megfenyegetett, hogy ha le merek szállni, akkor utánam jönnek és agyba-főbe vernek”. Közben telefonon értesítette a szüleit, akik azonnal rohantak a megállóba. Barbi leszállt Gödöllőn, az ukránok is mentek utána, de addigra odaértek a szülők is. Ezt követően az édesapa arra kérte lányát, mutassa meg, melyikük zaklatta, mire Barbi rámutatott a férfira.

Ekkor az apuka odament, hogy felelősségre vonja a zaklatót, aki lökdösni kezdte őt, sőt még egy ütés is elcsattant. Az édesapa – aki villanyszerelőként dolgozik, épp munkából érkezett – elővett a zsebéből egy tapétavágó kést és azzal próbált védekezni, ám ahogy hadonászott, megvágta a zaklató nyakát. „Nem is emlékszem, mi történt ezután, annyira megijedtem” – mondta a 21 éves lány, akitől édesanyja vette át a szót: ő volt az, aki még segíteni próbált lánya molesztálóján. „Odaszorítottam egy ruhadarabot a nyakához, hogy csillapítsam a vérzést, de nem engedte. Ellökött, tovább kiabált, aztán rágyújtott egy cigire és sört követelt” – emlékezett vissza az anyuka.

Lánya szerint a férfi bosszúval fenyegette őket, mialatt dohányzott és sörözött, míg az édesanya azt kérte a HÉV-állomáson, hogy ne engedjék tovább a vonatot, hiszen azon ültek a szemtanúk, de nem foglalkoztak vele és elment a szerelvény. Időközben megérkeztek a rendőrök is, akiket a szülők hívtak: Barbara édesapját elvitték, az ukrán férfit kórházba szállították. A rendőrség garázdaság és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt tartóztatta le az apukát, de az ukrán férfit is kihallgatják. „Apukám most 72 órán át bent marad a rendőrségen, de bízunk abban, hogy nem kap súlyos büntetést, hiszen nem szándékosan okozta a sérülést” – tette hozzá Barbara.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.