Dollár
395,33 Ft
Euró
412,92 Ft
Font
481,69 Ft
Bitcoin
17,124 $

Tömegével evakuálják az embereket Herszonból

Fotó: Herszonból kitelepített emberek érkeznek a Dnyeper folyó bal partján, a Herszoni területen fekvő Oleskibe 2022. október 25-én. A dél-ukrajnai város orosz hatósága három nappal korábban felszólította a lakosságot Herszon haladéktalan elhagyására a fronton kialakult helyzetre és a tömeges ukrán tüzérségi támadások megnövekedett veszélyére hivatkozva. MTI/EPA

Takács Petra

2022. november 1. - 22:33

Sok ezer embert evakuálnak a súlyos helyzet miatt Herszon megyéből, semmit sem bíznak a véletlenre a hatóságok.

Megkezdődött a lakosság evakuálása Herszon megyében, a Dnyeper bal partján 15 kilométeres sávban, a három napig tartó kitelepítés akár 70 ezer embert is érinthet – jelentette ki Vlagyimir Szaldo, a régió megbízott kormányzója a Szolovjov Live médiacsatorna keddi adásában.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Az intézkedés oka az a feltételezés, hogy az ukrán hadvezetés nagyszabású rakétacsapásra készülhet a kahovkai vízerőmű gátja ellen. Vasárnaptól a helyi hatóságok közlése szerint a Kahovkai járásban kötelezővé válik a kitelepítés.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz fegyveres erők október 31-én végrehajtott nagy erejű rakétacsapása megzavarta az ukrán fegyveres erők irányítási rendszerét és logisztikáját, valamint a hadiipart.

A tábornok szerint az ukrán tartalék és a hadianyag harcterekre történő vasúti szállítása jelentős akadályokba ütközik.

Kedden a helyi hatóságok ukrán tüzérségi csapásokról számoltak be az Oroszország által elcsatolt területek több városából, valamint a határ menti orosz Belgorod és Kurszk megyéből is.ű

(MTI)