Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Egy forradalmi házi tonhalkrém recept – 5 perc alatt kész, és maga a mennyország

Egy forradalmi házi tonhalkrém recept – 5 perc alatt kész, és maga a mennyország

Egy forradalmi házi tonhalkrém recept – 5 perc alatt kész, és maga a mennyország
Shutterstock/Illusztráció

A tonhalas-majonézes szendvics világszerte népszerű, ám sokak számára túl nehéz és kalóriadús, de erre is van megoldás.

Yumna Jawad, a Feel Good Foodie alapítója egy egyszerű trükköt ajánl, amellyel a klasszikus recept könnyebb, mégis ízletesebb változatban készíthető el. „Én a majonéz helyett görög joghurtot használok, hogy csodálatosan krémes legyen. A görög joghurt ráadásul nagyszerű fehérje- és probiotikumforrás.”

A cikk a videó után folytatódik

A görög joghurt sűrű állaga tökéletesen helyettesíti a majonéz gazdag krémességét, miközben jóval kevesebb zsírt és kalóriát tartalmaz. Míg a majonéz gyakran elnyomja a tonhal ízét, a joghurt enyhén savanykás karaktere kiemeli a hal természetes aromáját, így frissebb és kiegyensúlyozottabb ízvilágot eredményez – említi meg a Mirror.

Jawad szerint a recept nemcsak finomabb, hanem táplálóbb is: „Ez az egészséges tonhalsaláta tele van ízzel, kalóriában könnyű, és bármelyik hétköznap pillanatok alatt elkészíthető ebédre!. Cseréld le a majonézt görög joghurtra és dijoni mustárra, és spórold meg a kalóriákat egy későbbi finomságra.”

Hozzávalók (4 adaghoz)

AlapanyagMennyiségMegjegyzés
Tonhalkonzerv2 darabLecsepegtetve
Görög joghurt150 grammMajonéz helyett
Dijoni mustár1 teáskanálÍzesítéshez
Citromlé1 evőkanálFrissességet ad
Zeller1 szálApróra vágva
Lilahagyma1 kisebb fejFinomra aprítva
Só és borsÍzlés szerint
Friss fűszerekPetrezselyem, kaporOpcionális

Elkészítés

  1. Egy tálban keverd össze a görög joghurtot, a citromlevet, a mustárt, a sót, a borsot és a fűszereket
  2. Add hozzá a lecsepegtetett tonhalat, az apróra vágott zellert és lilahagymát
  3. Alaposan forgasd össze, amíg krémes állagot nem kapsz
  4. Szendvicsben, pirítós tetején vagy sült burgonyához tálalva fogyasztható

Ez a változat nemcsak könnyebb és egészségesebb, hanem gyorsan elkészíthető, így ideális választás lehet egy rohanós hétköznapi ebédhez is.